+31 (0) 598 361 761 info@pompenverhuur.nl

Projecten

Op deze pagina ziet u een aantal projecten waar Buitenkamp B.V. voor een oplossing heeft gezorgd.

Köln (DE), Kölner Randkanal

Sinds 2017 gaat Buitenkamp BV jaarlijks naar Köln voor het droogleggen van een deel van het Kölner Randkanal. Elk jaar wordt een ander deel drooggelegd zodat de weggesleten coating vernieuwd kan worden. Dit jaar hebben we in totaal ruim 700 meter leiding (DN 1000) gelegd met diverse hulpstukken. De tijdelijke pompinstallatie heeft een capaciteit van 3 kuub per seconde. Dit betekent dat er ruim 10.000 kuub water per uur wordt omgepompt.

Nieuwe Balinge - Nederland

Aan de Verlengde Middenraai wordt een nieuw stuk natuurgebied ontwikkeld. Bij dit natuurgebied hoort ook de aanleg van een dam die het gebied verbindt met naastgelegen natuurgebied. Om de aanleg van de dam mogelijk te maken moet de watergang tijdelijk lokaal worden droog gelegd.
Om de doorstroom van het water te waarborgen hebben wij in opdracht van de firma Fuhler BV een mooie installatie op mogen bouwen bestaande uit 3 pompen en een verzamelleiding met een diameter van 700mm. De gezamenlijke capaciteit van deze 3 pompen bedraagt maar liefst 11.000 m3/uur. Ook is er een tweede installatie opgebouwd in tegengestelde richting om in geval van droogte het waterpeil aan beide zijden van de dam te waarborgen. Deze installatie heeft een verzamelde opbrengst van ca 1000 m3/u.

''Sprung über die Emscher'' - Castrop Rauxel

In Castrop Rauxel wordt sinds april 2021 gewerkt aan ”Sprung über die Emscher”, een spectaculaire voetgangers- en fietsbrug over het Rijn-Hernekanaal en de Emscher. Voor de bouw van deze brug heeft Buitenkamp de Emscher moeten omleiden. Hiervoor hebben wij eeen afvoerleiding DN1000 van 900 meter gelegd. Door de leidinglengte wordt 6500 kuub water per uur omgeleid.

Genemuiden - Dura Vermeer

Voor de renovatie van een gemaal hebben wij een mooie opdracht mogen uitvoeren voor Dura Vermeer.
Voor de afvoer van het water is er een leiding van 25 meter gelegd. Door deze leidinglengte wordt 700m3 water per uur afgevoerd. Vanwege de grote hoeveelheid water hebben wij hiervoor propeller pompen ingezet.

Van Hattum en Blankevoort, project RWZI Echten

De bestaande rioolwaterzuiveringsinstallatie moest gerenoveerd worden, dus moest het binnenkomende ongezuiverde rioolwater omgeleid worden. We hebben 7 pompen geplaatst met een gezamenlijke capaciteit van 4500 m3/u. De uitdaging zat hem in het feit dat het aangeboden rioolwater verdeeld moest worden over 3 secties op de rioolwaterzuivering, maar dat is goed gelukt.

BAM Infra-project Qsil Winschoten

De aannemer in dit project moest het bestaande leidingtracé aanpassen. Daarom kwam er een tijdelijke installatie om het proces- en koelwater te verzorgen. Er stonden 4 pompen met een capaciteit van 300 m3 aanvoer en 300 m3 afvoer van koelwater. In totaal is er ruim 400 meter leiding gelegd met diverse hulpstukken.

Waterschap Hunze en Aa’s, diverse gemalen

Om ervoor te zorgen dat er voldoende water beschikbaar was voor industrie en boeren, zijn er op 3 plaatsen in de provincie Groningen extra pompen geplaatst:

  • Veendam: 7200 m3.u door 2 diesel-aangedreven pompen, inclusief leidingen en hulpstukken.
  • Musselkanaal: 5000 m3/u door 2 elektrische pompen, aangedreven door aggregaat en frequentieregelaars.
  • Ter Apelkanaal: 3600 m3/u door 1 diesel-aangedreven pomp, inclusief leidingen en hulpstukken.

Nouryon Delfzijl

Voor het uitvoeren van werkzaamheden tijdens een geplande stop, hebben we op diverse locaties bij deze klant de nodige leidingen aangelegd in de bestaande installatie. In totaal is hier ruim 300 meter leiding gelegd, in diverse diameters en met de nodige hulpstukken.